Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, κάνοντας λόγο για «failure story».
«Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ περί συνέχισης της ύφεσης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και εκτίναξη της ανεργίας δεν έρχεται μόνο να διαψεύσει την χτεσινή έκθεση της ΤτΕ, αλλά και τις εκθέσεις της τρόικας, δηλαδή των εμπνευστών του μνημονιακού προγράμματος λιτότητας. Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών, "υπνωτισμένοι" και οι ίδιοι από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για ανάκαμψη και επενδύσεις, έρχονται τώρα να διαψεύσουν και τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, που δεν φημίζεται για τις αντιμνημονιακές του θέσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Είναι οι ίδιοι που κλείνουν τα μάτια μπροστά στις δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου στην ανεργία, στη φτώχεια, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Δεν έχουν να προτείνουν τίποτα άλλο από την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και ιδιωτικοποιήσεις. Προτείνουν δηλαδή ακριβώς αυτά που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η εικόνα τεχνητής αισιοδοξίας που προσπαθεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση ξηλώνεται καθημερινά, αντιμέτωπη με την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Το success story της κυβέρνησης είναι στην πραγματικότητα μια ιστορία αποτυχίας και καταστροφής, οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας, διανθισμένη με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς» καταλήγει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.