Ικανοποιημένος εμφανίστηκε από τη συνεργασία Ελλάδας και Κίνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το λιμάνι του Πειραιά για να επιβλέψει τις εγκαταστάσεις της Cosco.
Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι η επένδυση στο λιμάνι είναι θαυμάσια και ότι αποδεικνύει την αποδοτικότητα της συνεργασίας των δυο χωρών.

Πρόσθεσε, δε, ότι το κλίμα που συνάντησε ήταν καλό και επισήμανε ότι θα υπάρξουν και άλλοι επενδυτές από την Κίνα στην χώρα μας.

Οπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας χρήσιμο τόσο για την ελληνική πλευρά όσο και για τους Κινέζους επενδυτές.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Είχα μια θαυμάσια επίσκεψη όπου είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την αποδοτικότητα των ελληνοκινέζικων συνεργασιών. Είναι μια μεγάλη επένδυση και δεν θα είναι η τελευταία. Νομίζω ότι περιμένουμε και άλλους επενδυτές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Αυτό το παράδειγμα της επενδυτικής συνεργασίας θα είναι πολύ χρήσιμο και για εμάς αλλά και για τους κινέζους τουρίστες που περιμένουμε».