«Οι διαδικασίες συγκέντρωσης της παραγωγής και της έρευνας σε όλο και λιγότερα χέρια μονοπωλιακών ομίλων συνεχίζονται και επιταχύνονται και από την πολιτική και τις αποφάσεις της ΕΕ για την αδειοδότηση γενικότερα, καθώς και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων», δήλωσε ο γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντησή του με τα μέλη του προεδρείου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων του ΤΕΕ, τονίζοντας ότι «δεν είναι αγώνας ενός συγκεκριμένου κλάδου μόνο, καθώς τα ζητήματα αυτά αφορούν γενικότερα την ελληνική κοινωνία και την εργατική λαϊκή οικογένεια και ως τέτοια πρέπει να αναδειχτούν».

Είπε επιπλέον ότι «ξέρουμε την τραγική κατάσταση του Ταμείου των μηχανικών, όπου πολλά ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν καταργηθεί, γνωρίζουμε την κατάσταση των συντάξεων και πως είναι ελλειμματικό ταμείο, λόγω και της δύσκολης κατάστασης στον κλάδο, των αλλαγών των εργασιακών σχέσεων, ενώ γνωρίζουμε και τη μείωση μισθών».

«Χρειάζεται ένα αρραγές μέτωπο, μια λαϊκή συμμαχία και κοινή δράση όλων των εργαζομένων και στον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και ευρύτερα, και σε αυτό το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.