Την πρότασή του να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου επανέφερε Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Ελλάδα. 
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δήλωσή του επεσήμανε πως «ο κ. Γιούνκερ από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup χειρίστηκε την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το Ελληνικό ζήτημα, με σύνεση και υπευθυνότητα. Τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο Ευρωπαϊστή. Σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη». 

Ο κ. Σιούφας τονίζει πως με τη στάση του και τις δημόσιες δηλώσεις του, αποτέλεσε ένα «σταθερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους ανιστόρητους Ευρωπαίους πολιτικούς, που εκτόξευαν απειλές για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη», ενώ πρόσθεσε πως η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ, «μας δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε, για μια ακόμη φορά, ότι εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε και τιμάμε όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές».

Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επανέφερε την πρότασή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, να τιμηθεί ο κ. Γιούνκερ με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά από την Κυβέρνηση η Ελληνική ιθαγένεια, και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.