Για πρόκληση πανικού στην ΝΔ από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πραγματοποίηση τηλεοπτικού ντιμπέιτ, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «υπάρχει ένας πανικός από την ΝΔ απέναντι σε μια πρόταση, η οποία είναι εντελώς μέσα στη λογική της δημοκρατικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

Εξηγώντας δε τους λόγους, που ώθησαν τον κ. Τσίπρα να κάνει την πρόταση αυτή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι: «Τον τελευταίο χρόνο, ο πρωθυπουργός έχει εμφανιστεί μόνο δύο φορές στη Βουλή. Έχει καταργήσει, δια της απουσίας του, την «Ώρα του Πρωθυπουργού», δεν απαντάει και προφανώς, αυτό είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή. Είναι ο φόβος απέναντι στο δημοκρατικό διάλογο και προφανώς είναι η, εκ μέρους του, αδυναμία να υπερασπιστεί την πολιτική του, για την οποία οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι υπάρχει μια ειλικρινής λαϊκή απαίτηση, ο κόσμος να δει τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων να κουβεντιάζουν και διερωτήθηκε «τι φοβάται ο κ. Σαμαράς;». Εάν τα πράγματα, λοιπόν, είναι όπως τα λέει ο κ. Σαμαράς, ότι υπάρχει φως στο τούνελ, ότι η οικονομία της Ελλάδας σταθεροποιείται και στο εσωτερικό και διεθνώς, γιατί λοιπόν να μην δοθεί η δυνατότητα με επιχειρήματα να υποστηρίξει αυτή την πολιτική, διερωτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.