Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Επιχείρηση εξωστρέφεια ξεκινούν στο ΠΑΣΟΚ με στόχο να κατακτήσουν την πολυπόθητη εσωκομματική ηρεμία.
Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει εξόρμηση στελεχών στην περιφέρεια- επισήμως ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 9ης Ιουνίου- για τα όργανα στις τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στο παιχνίδι η Ιπποκράτους βάζει όμως και τον Ευάγγελο Βενιζέλο θεωρώντας ότι πρέπει ο ίδιος ως πρόεδρος του κόμματος να στείλει το μήνυμα της ανασυγκρότησης και κυρίως να έρθει κοντά στην βάση του ΠΑΣΟΚ η οποία είναι απογοητευμένη από την πορεία του κινήματος.

Την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Βενιζέλος μίλησε στην Νομαρχιακή Χαλκίδας, ενώ το πρόγραμμα για αυτό το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει ακόμη και επίσκεψή του σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς όπως επίσης και συμμετοχή του σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της ανάδειξης των οργάνων οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να επιδιώκει ανοίγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με στόχο να ανακτήσει τις ισορροπίες οι οποίες διαταράχθηκαν το τελευταίο διάστημα με αιχμή την υπόθεση γύρω από τα οικονομικά του κόμματος.

Αναμένεται λοιπόν να προσεγγίσει στελέχη όλων των τάσεων και των πλευρών που υπάρχουν στο σημερινό  ΠΑΣΟΚ ζητώντας από κοινού να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια για την σωτηρία της παράταξης. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να μοιράσει και νέους ρόλους.

Σε ό,τι αφορά την μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ αυτή όλα δείχνουν ότι δεν θα καθυστερήσει. Κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του κόμματος δεν έχει βρεθεί και η συζήτηση έχει αρχίσει να επικεντρώνεται εκ νέου στο ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση όλα τα μηνύματα που εκπέμπουν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν στο ότι θα συνεχιστεί η κριτική γραμμή απέναντι στην Νέα Δημοκρατία και οι πιέσεις όπου θεωρείται ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.

Πάντως, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο αντιρατσιστικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει κανένα πρόβλημα να παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς προς τιμήν του επικεφαλής του Eurogroup Ντάισενμπλουμ.