Στη Βουλή φέρνει με ερώτηση του προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Μιχελάκης, τα περί «ισλαμικής προπαγάνδας» μέσω της διδασκαλίας του τραγουδιού «Κεμάλ» του Μάνου Χατζηδάκη.
Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία δασκάλας μουσικής σύμφωνα με την οποία, κατηγορήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου για ισλαμική προπαγάνδα, επειδή δίδασκε στους μαθητές το συγκεκριμένο τραγούδι.

Το περιστατικό καταδεικνύει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το που μπορεί να οδηγήσει το έλλειμμα παιδείας, όταν συνδυάζεται με ακραίες πεποιθήσεις και συμπεριφορές, υπογραμμίζει ο κ. Μιχελάκης και χαρακτηρίζει απογοητευτικό ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί και μάλιστα με διευθυντικό βαθμό, οι οποίοι «ασκούν αυτό το λειτούργημα, έχοντας πλήρη άγνοια τόσο της ιστορίας όσο και του πολιτισμού της πατρίδας μας».

«Είναι κυριολεκτικά κωμικοτραγικό το γεγονός ότι η εν λόγω διευθύντρια μπέρδεψε τον ποιητικό Κεμάλ, τον “νεαρό πρίγκηπα της Ανατολής απόγονο του Σεβάχ του Θαλασσινού” κατά τους αξεπέραστους στίχους του Νίκου Γκάτσου, με τον τούρκο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, επί των ημερών του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι γενοκτονίες των Ελλήνων και των Αρμενίων», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και αφού τονίζει πως αποτελεί «μνημείο άγνοιας, φανατισμού και ευήθειας το να υποστηρίζει κάποιος ότι το συγκεκριμένο τραγούδι χρησιμοποιείται ως όργανο ισλαμικής προπαγάνδας», καλεί τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο να πάρει θέση.