Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ και είχε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και εν συνεχεία παρέστη σε γεύμα με τον πρωθυπουργό και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε δηλώσεις εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου διευκρινίζοντας τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, στη συνάντηση τέθηκε το μείζον θέμα της οικονομίας και της κατάστασης στην ελληνική πραγματικότητα. Στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, τα προγράμματα για την ανεργία, στα οποία πρέπει να συνδράμει η Ε.Ε. όπως και η βιωσιμότητα του προγράμματος. «Δεν πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Φιλική και ενδιαφέρουσα η συνάντησή μας με τον κ. Νταισεμπλουμ και συζητήθηκαν επείγοντα ελληνικά θέματα. Φυσικά τέθηκε το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, το κούρεμα του χρέους και τα προγράμματα ανεργίας».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει προσφάτως πως υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην Ελλάδα και ότι είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Eυρωζώνης. Ο ίδιος έχει αποσαφηνίσει πως είναι νωρίς για να ξεκινήσει μια συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ωστόσο έχει δηλώσει πως το θέμα θα κριθεί στα μέσα του 2014 και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τους στόχους και έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.