Επίθεση στην Τράπεζα της Εξαπέλυσε η «Νέα ΜΕΡΑ», με αφορμή την άρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων.

Σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος τονίζει:

«Απαξιώνοντας την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και λειτουργώντας ως μακρύ χέρι του σαθρού πολιτικού συστήματος και όχι ως Ανεξάρτητη Εποπτική Αρχή, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να δώσει τα πλήρη στοιχεία για τα δάνεια των κομμάτων, λίγες μόνο μέρες μετά την διακομματική συμπαιγνία που αθώωσε τις διοικήσεις των τραπεζών για την αθρόα και αδιαφανή δανειοδότησή τους.

Δεν έμεινε πλέον άλλος δρόμος για τα κατεστημένα καταχρεωμένα κόμματα, που υποκριτικά ρητορεύουν υπέρ του κοινοβουλευτισμού και της διαφάνειας, από το να δώσουν άμεσα, εγγράφως, και ενυπόγραφα τα στοιχεία της δανειοδότησης τους από τα τραπεζικά ιδρύματα. Είναι η ώρα για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για την λειτουργία των κομμάτων, μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου, προκειμένω να θεσμοθετηθεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει τον διαφανή έλεγχο των οικονομικών τους.

Ειδάλλως, δίκαια θα αντιμετωπίζουν την οργή του αγανακτισμένου ελληνικού λαού, που εξαθλιώνεται καθημερινά επωμιζόμενος τα βάρη που δημιουργούν οι ανεύθυνες ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων.»