current views are: 1

31 Μαΐου 2013
Δημοσίευση20:26

Δημήτρης Κουτσούμπας: Νέα αρχή για ένα ισχυρό ΚΚΕ

Την απόφαση του κόμματος για μια νέα αρχή για ένα κόμμα ισχυρό, διακήρυξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας από τη Λαμία.

Δημοσίευση 20:26’
αρθρο-newpost

Την απόφαση του κόμματος για μια νέα αρχή για ένα κόμμα ισχυρό, διακήρυξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας από τη Λαμία.

Την απόφαση του κόμματος για μια νέα αρχή για ένα κόμμα ισχυρό, διακήρυξε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας από τη Λαμία.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο 19ο Συνέδριο, προσδιόρισε ότι ο στόχος είναι «για ένα κόμμα ισχυρό, ικανό να αντέχει σε όλες τις συνθήκες, να ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους για τον λαό, τη νεολαία», για να επαναλάβει λίγο αργότερα πως «έχουμε τη θέληση, την αποφασιστικότητα, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τη ρεαλιστική αισιοδοξία για να πάμε μπροστά».

Στην ομιλία του επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση καθώς, όπως τόνισε, «προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα ευφορίας και ανοχής στην πολιτική της συγκυβέρνησης» ενώ απηύθυνε ερωτήματα που έχουν σχέση με τη διεύρυνση της ανεργίας, τις μελλοντικές απολύσεις στο Δημόσιο και τη φτώχεια.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ χαρακτήρισε κροκοδείλια τα δάκρυα των ηγετών της Ε.Ε. για την ανεργία προβλέποντας πως τα προγράμματα που καταστρώνουν δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά να δημιουργήσουν νέους επικίνδυνους δρόμους.

«Νέο κούρεμα χρέους δεν σημαίνει απλό κούρεμα για τον λαό στα δικαιώματά του, αλλά κούρεμα με την ψιλή, κεφάλι “γουλί”», σημείωσε σχετικά με την παραμονή της τρόικας στην Αθήνα, προσδιορίζοντας την κυβέρνηση αμετακίνητη από την πολιτική της σκληρής λιτότητας.

«Είναι αδίστακτοι», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος στον τρόπο υλοποίησης των δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα, και εκτίμησε ότι η υλοποίηση δεσμεύσεων «σημαίνει νέες μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και τσάκισμα των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μάλιστα συνδύασε το νέο «κούρεμα» του χρέους με την παραπέρα υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση.

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιπαράθεση εντός των τειχών», ανέξοδη και ταυτόχρονα αδιέξοδη για το λαό και την ενέταξε «ανάμεσα στις διάφορες συνταγές διαχείρισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών και της κερδοφορίας τους».

Επίσης, επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς παρατήρησε πως «εμφανίζεται μεν στα λόγια να διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμφωνεί όμως με τις επενδύσεις, τις καπιταλιστικές επενδύσεις που κάνει σήμερα σε συνθήκες κρίσης ο καπιταλιστής με προαπαιτούμενο τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία». Ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν λέει ότι και η κρατική περιουσία είναι καπιταλιστική περιουσία και ότι το κράτος είναι των μονοπωλίων και σε κάθε περίπτωση είτε με κρατικοποιήσεις είτε με ιδιωτικοποιήσεις ο καπιταλιστής κερδίζει».

Αναφερόμενος στους αγρότες επανέφερε στο προσκήνιο τα μεγάλα θεσμικά προβλήματα που υπάρχουν κυρίως με τις εισαγωγές προϊόντων και συγχρόνως επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «ετοιμάζει τη φορολογία και των χωραφιών».

Ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο λέγοντας πως οι αντιπαραθέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης «καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, του ναζισμού».

Ενέταξε όλη αυτή την αντιπαράθεση σε εκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες, για να τονίσει: «Η ΝΔ για να μη χάνει ψήφους προς τη Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, για να διαφοροποιούνται από τη ΝΔ, με την οποία συγκυβερνούν και με σύμπνοια ψηφίζουν και υλοποιούν όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μπρος – πίσω στο νομοσχέδιο για να ρίξει γέφυρες και προς άλλες δυνάμεις, επαναφέροντας τα παλιά ψευτοδιλήμματα δεξιά – αντιδεξιά».

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αναφέροντας: «Ανοίγει επίσημα τον δρόμο για εφοδιασμό με όπλα των λεγόμενων αντικαθεστωτικών της Συρίας από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και αποτελεί κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης σε βάρος του συριακού λαού. Δεν είναι μακριά η Συρία, γειτονιά μας είναι. Οι φλόγες του πολέμου εάν ανάψουν για τα καλά, θα κάψουν κι εμάς».


σχετικα αρθρα