Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Μέσα στον Ιούνιο θα εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ την Ιπποκράτους και θα μετακομίσει -κατά πάσα πιθανότητα- στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη. Η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε να μην καθυστερήσει άλλο τις διαδικασίες καθώς έχει δεσμευτεί απέναντι στον ιδιοκτήτη της Ιπποκράτους ότι θα αποδεσμεύσει το συντομότερο δυνατόν το επταόροφο κτίριο.
Άλλωστε δεν είναι σε θέση να καταβάλει με άνεση το ενοίκιο των 37.000 ευρώ /ανά μήνα για την Ιπποκράτους. Το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τα στελέχη είναι "ξεκινήστε να αδειάζετε τα συρτάρια σας και να φτιάχνετε κούτες" προκειμένου ενδεχομένως και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο να γίνει η μεταφορά του εξοπλισμού (γραφεία, βιβλιοθήκες, έπιπλα, ) ώστε σταδιακά να μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι στις γνώριμες εγκαταστάσεις στο 50 της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα με την βεβιασμένη μετακόμιση το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τονωτικές ενέσεις στην φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ με στόχο να αναδείξει το κοινωνικό του προφίλ. Επομένως από Δευτέρα θα αναδείξει έναν κατάλογο θεμάτων που θεωρεί ζωτικής σημασίας για την σχέση του με τους πολίτες και σχετίζονται με τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, την οριστικοποίηση του ενιαίου φόρου ακινήτων χωρίς επιβάρυνση των επαγγελματιών αγροτών, οπωσδήποτε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και την ομαλή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. ΄

Ηδη το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα προγράμματα κατά της ανεργίας και επίκαιρη ερώτηση για τον ΕΟΠΥΥ. Σε γενικές γραμμές το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αποφασισμένο να δώσει μάχες για να προωθηθούν τα θέματα αυτά και μάλιστα στελέχη του προϊδεάζουν πως το κόμμα τους θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο που αντέδρασε σε σχέση με το αντιρατσιστικό.

"Θα πάμε όλες αυτές τις υποθέσεις μέχρι τέλους" λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως "όταν θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή η ρύθμιση για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και τις Κυριακές το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει".

Στο μεταξύ μειωμένο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τα στελέχη της περιφέρειες για τις εσωκομματικές εκλογές της 9ης Ιουνίου (επόμενη Κυριακή) καθώς και μόνο η προειδοποίηση από τα κεντρικά ότι οι οργανώσεις θα πρέπει να συντηρούνται μόνες τους αφού κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης λειτουργεί αποτρεπτικά για την συμμετοχή στα όργανα.