Την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής των Eλλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια δείπνου, που δόθηκε προς τιμήν της Νάνας Μούσχουρη από την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ.
Όπως σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης η χώρα πλέον βρίσκεται στο κατώφλι της ανάπτυξης και σύντομα θα κάνει και πάλι τους ομογενείς περήφανους. «Δεν είναι μόνο η αρχαία Ελλάδα που προκαλεί τον θαυμασμό παγκοσμίως. Στόχος μας είναι η δημιουργία μίας νέας χώρας που θα είναι εκ νέου ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς απανταχού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τη διεθνούς αναγνώρισης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη για την πρόσφατη τιμητική της διάκριση στο Κεμπέκ καθώς και για την απονομή του διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο McGill, ενώ την ευχαρίστησε για την παγκόσμια προσφορά της. Ο κ. Μεϊμαράκης εξάλλου κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς του Μόντρεαλ να συνδράμουν την Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του McGill προκειμένου να αποκτήσει αειφορία και να γίνει πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενη.

Το δείπνο είχε διοργανωθεί από την επιτροπή ενίσχυσης της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών «Φρίξος Παπαχρηστίδης», της οποίας πρόεδρος είναι ο δρ. Γιώργος Τσούκας. Παρόντες στη βραδιά, που συγκέντρωσε περί τους 300 επιφανείς ομογενείς του Μόντρεαλ, ήταν μεταξύ άλλων ο πρεσβευτής της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος, ο πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα, Ρόμπερτ Πέκ, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος, ο πρύτανης των Τεχνών του Mc Gill καθηγητής Μανφρέντι, ο Γάλλος πρόξενος, ο καθηγητής της έδρας Τάσος Αναστασιάδης, η Νίκη Παπαχρηστίδη και άλλοι επώνυμοι της ελληνικής παροικίας.