Έντονες είναι οι πολιτικές αντιδράσεις που ξέσπασαν για τις ελλείψεις οξυγόνου στο νοσοκομείο της Σάμου και την προκλητική απάντηση της διοικήτριας του νοσοκομείου στο newpost.
Σε δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ αναφέρει ότι κατέθεσε στον «ανύπαρκτο», όπως χαρακτηρίζει, Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ερώτηση για το γεγονός των ελλείψεων οξυγόνου στο νοσοκομείο της Σάμου, την ώρα, μάλιστα, που υπήρχαν 3 διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ.

Σχολιάζοντας την απάντηση της διοικήτριας του νοσοκομείου στο newpost ο κ. Κουίκ την χαρακτηρίζει ως «απίστευτη δικαιολογία» και καταθέτει σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Λυκουρέντζο.

«Όπως πληροφορούμαι από τον Πολιτευτή του Κινήματός μας και δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλεία Σίδερη, σε δηλώσεις της στην ηλεκτρονική εφημερίδα NEWPOST επιβεβαίωσε το περιστατικό και είπε μια απίστευτη δικαιολογία! “Καθυστέρησε 20 λεπτά να φέρει ο προμηθευτής το οξυγόνο διότι είχε κολλήσει από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που υπήρχαν γύρω από το Νοσοκομείο και δεν είχε πρόσβαση“!!» αναφέρει ο κ. Κουίκ.

«Και μαζί με τον συνάδελφο Γιώργο Γαρυφάλλου, ρωτάμε τον ανύπαρκτο Υπουργό:

Η κυρία Σίδερη... πόσο ηλίθιους περνάει τους πολίτες της Σάμου;

Ποιος θέλετε να πιστέψει αυτή τη φτηνιάρικη δικαιολογία;

Πως είναι δυνατόν να ξεκίνησε ο προμηθευτής να φέρει οξυγόνο λίγα λεπτά πριν μείνει εντελώς το νοσοκομείο;

Αν ήταν το Νοσοκομείο Παίδων ή το Λαϊκό στην Αθήνα, με την πολλαπλάσια οδική κυκλοφορία και τα πολλαπλάσια παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πόσους νεκρούς έπρεπε να έχουμε καθημερινά;

Αν πέθαινε κάποιος από τους 3 διασωληνωμένους ασθενείς της Μ.Ε.Θ. αυτή την δικαιολογία θα έλεγε η Διοικήτρια;

Μήπως η κα Βασιλεία Σίδερη, επειδή τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι μας πλασάρει, θα πρέπει να δείξει λίγο πιο αποφασιστική και αν δεν τα καταφέρνει, μήπως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει;

Έχει σκεφθεί ότι έχει αποτύχει ως ο σημαντικότερος παράγοντας ενός οργανισμού που δυστυχώς βρίσκεται στο χειρότερο στάδιο λειτουργίας του από τις πολιτικές αυτών των πράσινων κομματικών της φίλων που τη διόρισαν;

(Αν και γαλάζιο να ήταν, δεν θα έκανε διαφορά. Κομματικός διορισμός θα εξακολουθούσε να είναι). Ένα συγνώμη, που και αυτό δεν το είπε, δεν φθάνει» καταλήγει ο κ. Κουίκ.

Σχετικό θέμα: Ελλάδα 2013: Χωρίς οξυγόνο το νοσοκομείο της Σάμου