Την αισιοδοξία του για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, από την Πάτρα όπου βρίσκεται για τον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος. 

«Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα σύντομα θα βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και θα παραδώσουμε στις νέες γενιές, μια χώρα αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο  κ. Κεφαλογιάννης. 

Αναφερόμενος στις προσυνεδριακές διαδικασίες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι «συζητάμε με την κοινωνία και βγαίνουμε πιο πλούσιοι, πιο ενημερωμένοι για τα προβλήματά της».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής συνεδριακών Διαδικασιών και γραμματέα συνδικαλισμού Φίλιππο Ταυρή, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις επαφές που είχαν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας. Όπως σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης «η Δυτική Ελλάδα έχει τεράστιο αναπτυξιακό έλλειμμα και χρειάζεται να προωθηθούν έργα, ώστε η Πάτρα να γίνει πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση». Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ολυμπία οδό, αλλά και στην ανάπτυξη του λιμανιού της Πάτρας.

Όσον αφορά στις διαδικασίες του προσυνεδρίου, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι «θέλουμε να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία και να βοηθήσουμε τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει την Ελλάδα, γι αυτό και είμαστε σε ανοικτό διάλογο με την κοινωνία».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «ζούμε μια μεγάλη κρίση γι αυτό χρειάζονται αλλαγές σε οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο».

Επίσης ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τόνισε ότι χρειάζεται θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση προσθέτοντας ότι «πρέπει να ανατραπούν νοοτροπίες δεκαετιών και να σπάσουν αρτηριοσκληρώσεις του παρελθόντος».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι τεράστιες. Ακόμη σημείωσε ότι με τις μεγάλες προσπάθειες του πρωθυπουργού και τις επαφές του στο εξωτερικό, η κατάσταση σταθεροποιείται και η χώρα αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα. Επίσης ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν και να προχωρήσουν οι μεγάλες επενδύσεις από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, έσοδα και ανάπτυξη.

Εξάλλου, ο Φίλιππος Ταυρής ανέφερε ότι «μέσω των προσυνεδριακών διαδικασιών ερχόμαστε σε επαφή με την κοινωνία με βασικό στόχο να ακούμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο». Συμπλήρωσε ότι τα προβλήματα που καταγράφονται θα ενσωματωθούν σε πορίσματα, που θα αποτελέσουν συνολική πρόταση προς το συνέδριο της ΝΔ. Τόνισε ότι «θα τα αλλάξουμε όλα εκτός από τον πυρήνα της ιδεολογίας μας» προσθέτοντας ότι «η συνεδριακή διαδικασία θα μας ανανεώσει».