Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο 2ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ, με θέμα «Ελλάδα: αξιοποίηση των ευκαιριών».
 
Το Φόρουμ συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο "Πλάζα" του Μανχάταν, στις 5 και 6 Ιουνίου 2013.
 
Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών, οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων, καθώς και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, το 2ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ έχει βασικό στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και θα περιλαμβάνει κλειστές προγραμματισμένες συναντήσεις εκπροσώπων ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων με Αμερικανούς επενδυτές και εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων.
 
Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε ότι «είναι πολύ θετικό να βλέπουμε ότι διευρύνεται τόσο ο αριθμός των εισηγμένων εταιριών που συμμετέχουν σ' αυτό το 2ο Φόρουμ, όσο και ο αριθμός των χορηγών και brokers που μας υποστηρίζουν, κάτι που καταδεικνύει πως αναγνωρίζεται η σημασία της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της αγοράς μας. Παράλληλα, ο αριθμός των μέχρι τώρα προγραμματισμένων συναντήσεων και ο αριθμός των Funds έχουν ξεπεράσει τα περυσινά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα αναγνωρίζει πως υπάρχουν ευκαιρίες στη χώρα μας και ο δικός μας ρόλος είναι να τις αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 
Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης ανέφερε ότι «συνεπείς στο ραντεβού που δώσαμε πέρυσι στη Νέα Υόρκη, οργανώνουμε το δεύτερο επενδυτικό Φόρουμ, που με αυτό τον τρόπο γίνεται θεσμός ιδιαίτερης σημασίας για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων». Επίσης, επισήμανε ότι «θα σταλεί το μήνυμα πως η Ελλάδα αλλάζει μέσα από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές, δημιουργώντας ένα ασφαλές και φιλικό πλαίσιο για κάθε Έλληνα και ξένο επενδυτή».