Ανακοίνωση-απάντηση σε κυριακάτικη εφημερίδα εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ άλλων, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως «σε καμία περίπτωση δεν ευνοούνται φοροφυγάδες, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσίευμα».
Η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες στοχευμένους ελέγχους όλων των φορολογουμένων που αναφέρονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Παράλληλα, με εγκυκλίους που εξέδωσε αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις που ανακύπτουν ως προς τη φορολόγησή τους, τη διασταύρωση των χρημάτων που αναφέρονται στη λίστα και κυρίως την προέλευσή τους.

Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν ευνοεί φοροφυγάδες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος που επικαλείται η εφημερίδα, όχι μόνο δεν αμνηστεύει φορολογικά κάποιους της λίστας Λαγκάρντ, αλλά αντίθετα καλύπτει κάθε κενό που μπορεί να υπήρχε και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προκειμένου ορισμένοι να τύχουν χαμηλότερης φορολόγησης.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία που δίνεται, δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του θέματος, ούτε με την αδιαπραγμάτευτη βούληση του Υπουργείου Οικονομικών να αντιμετωπιστεί το θέμα με αυστηρότητα, αλλά και με Δικαιοσύνη».