«Η φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης συνεχίζεται» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, για νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το δημοσίευμα του "Βήματος" σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για παγίωση των εξοντωτικών, και μέχρι πρότινος «προσωρινού χαρακτήρα», φόρων αναδεικνύει τον αδιέξοδο, αναποτελεσματικό και πλήρως αντικοινωνικό χαρακτήρα του μνημονιακού προγράμματος.

Τη στιγμή που η οικονομία ασφυκτιά, η φοροληστρική επίθεση ενάντια στα εισοδήματα των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, σε συνδυασμό με την φορολογική ασυλία του πλούτου, τη διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, στραγγαλίζει κάθε δυνατότητά της χώρας για ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα success story που κινείται στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, η σκληρή πραγματικότητα των λουκέτων στις επιχειρήσεις, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εκατομμύρια ανέργων αποτελούν την εφιαλτική υπενθύμιση της πραγματικότητας».