Στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων του Εμπορικού Ναυτικού, στο θέμα των συντάξεων, τάσσεται με ερώτησή του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη, Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.
«Θύμα των καταστροφικών επιλογών της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης την οποία εσείς υπηρετείτε, δεν είναι μόνο οι εν ενεργεία ναυτικοί αλλά και οι συνταξιούχοι», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και τονίζει πώς «αυτοί οι επαγγελματίες που έχασαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, στερούμενοι την οικογένειά τους, κράτησαν τη σημαία της ελληνικής Ναυτιλίας, ψηλά».

Ο κ. Κουίκ μεταφέρει ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Ε.Ν., η οποία αιτείται την επαναφορά των συντάξεών τους στο προ μνημονίου καθεστώς, νομοθετική ρύθμιση για τη διατήρηση της αυτονομίας και της απρόσκοπτης χρηματοδότησης του Ν.Α.Τ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, την επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. για τους Έλληνες ναυτικούς, τη διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον Ο.Ν., την άρση της επιστράτευσης των Ναυτικών, την εκκαθάριση των μητρώων του Ταμείου τους και τη συμμετοχή στο Δ.Σ. του Ν.Α.Τ. μέλους της Ομοσπονδίας τους.

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι που αποτελούν τις γενεσιουργές αιτίες όλων των δεινών των συνταξιούχων ναυτικών;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να γίνουν αποδεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων του Εμπορικού Ναυτικού.