current views are: 1

3 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:08

Ο Βενιζέλος «απειλεί» Σαμαρά για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές

Καθόλου δεν άρεσαν στο ΠΑΣΟΚ τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που κυκλοφόρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δημοσίευση 04:08’
αρθρο-newpost

Καθόλου δεν άρεσαν στο ΠΑΣΟΚ τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που κυκλοφόρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Καθόλου δεν άρεσαν στο ΠΑΣΟΚ τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που κυκλοφόρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Ιπποκράτους «είδε» πίσω  από αυτά συντονισμένη προσπάθεια κύκλων του Μαξίμου και της ΝΔ να προκαλέσουν αναστάτωση τόσο προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητεί debate Σαμαρά-Τσίπρα επιθυμώντας να αλλάξει την ατζέντα τους  όσο και προς τους δύο κυβερνητικούς εταίρους λόγω της μίνι ανταρσίας τους για το αντιρατσιστικό.

«Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρώντας να γειώσει με απόλυτο τρόπο τις σχετικές φήμες. Η δήλωση Βενιζέλου δεν έγινε φυσικά μόνο για να ανακόψει τις σχετικές διαρροές περί πρόωρων εκλογών μέσα στο Φθινόπωρο αλλά και για να στείλει ένα ακόμη μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά πως ο χρόνος των εκλογών δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκλογές θα γίνουν στις 25 Μαϊου του 2014 και πιθανότατα θα είναι διπλές, δηλαδή ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, λένε από το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας ότι τίποτε άλλο δεν έχει συζητηθεί μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την επιθυμία τους οι εθνικές εκλογές να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ούτως ώστε στο διάστημα που απομένει ως αυτές το κόμμα τους να έχει μία έστω και μικρή πιθανότητα επανάκαμψης.

Οι περιοδείες που ξεκίνησε ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σ’ αυτό αποσκοπούν. Στο να γίνει η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των 52 μετρημένων εβδομάδων που απομένουν ως τις ευρωεκλογές. Και καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει συνειδητοποιήσει ότι τα σχέδια περί Κεντροαριστεράς «δεν του κάθονται» θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τον χρόνο προσπαθώντας να γίνει συμπαθές σε μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας.  Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι πρόδηλο: Να αντέξει με στόχο να επιβιώσει στις επόμενες εκλογές και να διαψεύσει τα σενάρια που το θέλουν είτε να μην εκλέγει ευρωβουλευτή είτε να μην μπαίνει καν στην επόμενη Βουλή.

«Θα επιζήσουμε» λένε παράγοντες του κόμματος ποντάροντας κυρίως στον συναισθηματισμό και τους δεσμούς που έχουν με το ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι της δημοκρατικής παράταξης.


σχετικα αρθρα