«Κακό παράδειγμα» χαρακτήρισε τον τούρκο πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας «ορισμένους φανατικούς και νεόκοπους υποστηρικτές του Έρντογαν στην Ελλάδα να μην τον επικαλούνται».

«Η αίσθηση της παντοδυναμίας και η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε αυταρχισμό. Και το παράδειγμα της Τουρκίας είναι κακό. Υπάρχει κακή παράδοση, σκληρών και αυταρχικών παρεμβάσεων στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και αντιδράσεων και γι’ αυτό θα έλεγα σε ορισμένους φανατικούς και νεόκοπους υποστηρικτές του Έρντογαν στην Ελλάδα να μην τον επικαλούνται. Είναι κακό παράδειγμα»,  δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, σχολιάζοντας τις ταραχές στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ σχόλια που γράφονται είναι ανάξια σχολιασμού, κατώτερα των περιστάσεων και γράφονται καθ’ υπόδειξη μιας αντι-ΣΥΡΙΖΑ καμπάνιας».

«Δεν καταλαβαίνουν ότι ο ευρωπαϊκός Νότος βράζει από την ανεργία και τη μαζική φυγή κεφαλαίων και καταθέσεων. Εδώ ο Ρόμπεϊ, που είναι δεξιός, είπε ότι με ανεργία 12% στην Ευρωζώνη απειλούμαστε με κοινωνική έκρηξη και στην Ελλάδα που έχουμε επίσημη ανεργία 27% και πάνω από 60% στους νέους, κάποιοι πουλάνε success story», τόνισε.

Ο κ. Παπαδημούλης παραδέχθηκε ότι σε σχέση με πέρυσι και πρόπερσι «έχουμε μια κοιλιά στις κοινωνικές κινητοποιήσεις», η οποία, όπως είπε, συμβαίνει, «λόγω της απογοήτευσης και της σκέψης για το χαμένο μεροκάματο, όταν δεν περισσεύει τίποτα και υπάρχει υπερδανεισμός και ανέχεια και δεύτερον, διότι όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το ζητούμενο τώρα είναι μια πολιτική εναλλακτική λύση, μια άλλη κυβέρνηση, που είναι ικανή να βάλει φρένο στον κατήφορο».

«Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί στον αριστερό, προοδευτικό πόλο χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που να εφαρμόσει αυτή την διαφορετική πολιτική, δέχεται αυτό το μπαράζ επιθέσεων από πολιτικά, οικονομικά και μιντιακά κέντρα που τα έχουν δώσει όλα για να κάνουν τον Σαμαρά πανίσχυρο», πρόσθεσε.