Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Νέο ανένδοτο αγώνα εναντίον της Κυβέρνησης ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την  επέτειο από τις βουλευτικής εκλογές που έφεραν την τρικομματική κυβέρνηση στην εξουσία.

Ταυτόχρονα και εν όψη του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ  τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα δώσουν στον Ιούνιο ένα προεκλογικό χαρακτήρα μέσα από σημαντικές κινητοποιήσεις ενώ ο  Αλέξης Τσίπρας θα διασχίσει όλη την Ελλάδα καταγγέλοντας την πολιτική της κυβέρνησης.

Στόχος των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μέσα από τις συγκεντρώσεις, τις ομιλίες,  τις ημερίδες και τις  ανοιχτές συνελεύσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας να δημιουργήσουν ένα καθημερινό σκηνικό πίεσης  προς την Κυβέρνηση αναδεικνύοντας τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί.

Στις 17 Ιουνίου μάλιστα ημέρα της επετείου από τον ένα χρόνο των εκλογών τα στελέχη της ΣΥΡΙΖΑ έχουν προγραμματίσει μεγάλη εκδήλωση  στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι τότε θα έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά θεματικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και την επαρχία  όπου εκεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτουν με σαφήνεια  τις θέσεις τους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Δημόσια διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση, οικονομία, ανεργία, παραγωγική ανασυγκρότηση, εργασιακά και πολιτικό σύστημα βρίσκονται στην ατζέντα των θεμάτων πάνω στα οποία  θα γίνουν πολλές συζητήσεις μέχρι να διαμορφωθούν οι τελικές θέσεις που θα κατατεθούν στο συνέδριο τους.

Ο νέος ανένδοτος ξεκινά σήμερα από την Δραπετσώνα όπου εκεί ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη –μία εμφάνιση με μεγάλο συμβολισμό εν όψη του συνεδρίου- θα καταθέσουν τις προτάσεις για ανακούφιση από την φτώχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ότι εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά έχουν μέλη τους άνεργα. Υποαπασχολούμενους ή απασχολούμενους, που στην καλύτερη περίπτωση και δουλειά να έχουν, έχουν δεχθεί δραστικό κούρεμα στους μισθούς.

Έχουμε συνταξιούχους που έχουν κουρευτεί οι συντάξεις τους, εργαζόμενους, συνταξιούχους ή μικρομεσαίους που έχουν θιχτεί τα εισοδήματά τους από τη μεγάλη φοροεπιδρομή που έχουν υποστεί. Γι’ αυτό εμείς ζητάμε  ρύθμιση για τα λαϊκά νοικοκυριά

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφέρει ακόμα ότι τυχών απόκλιση δημοσίων εσόδων για το 2015-16, θα δημιουργήσει  ακόμη περισσότερη δυστυχία, ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση, ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και κυρίως, ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες».