Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Δευτέρα ο υπεύθυνος Οικονομικών του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Γεώργιος Βάμβουκας  με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ για την γενική κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο κ. Βάμβουκας αναφέρει:

«Η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων της γενικής κυβέρνησης της περιόδου Ιανουαρίου - Απριλίου 2013 αποκαλύπτουν την εντυπωσιακή επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας κατά τη διάρκεια του 2013. Την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2013 η γενική κυβέρνηση παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα – 462 ΕΚ. ευρώ έναντι, πρωτογενούς πλεονάσματος 915 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Παράλληλα, την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2012/2013 τα συνολικά έσοδα της γενικής κυβέρνησης ελαττώθηκαν κατά -7,7%. Αν οι αποκλίσεις στα κρατικά έσοδα συνεχιστούν τους επομένους μήνες τότε η συνολική μείωση των εσόδων της γενικής κυβέρνησης το 2013 θα διαμορφωθεί σε 6,8 δις ευρώ. Δηλαδή, παταγώδης αποτυχία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013 – 2016.

Το φλέγον ερώτημα που ανακύπτει είναι: Τα επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής πολιτικής, που ήδη επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μαζί με την τρόικα, θα ενταχθούν στο υφιστάμενο μνημόνιο ή θα αποτελέσουν τη μαγιά τετάρτου μνημονίου;»