Με βάση τη θέση ότι η ΔΕΗ «αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού», ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του προέδρου της επιχείρησης κ. Ζερβού τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μειοψηφίας και ο κ. Ζερβός δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρήσουν στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η οποία δεν τους ανήκει, διότι αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και των εργαζομένων».

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος, τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ότι η τρικομματική κυβέρνηση δια του προέδρου του ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. κ. Ζερβού, ανακοίνωσε τον «οδικό χάρτη» της πρόθεσής της να διαλύσει και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ. Οι βουλευτές προσθέτουν ότι «δυστυχώς ο κ. Ζερβός αντί να συμπεριφερθεί όπως όφειλε ως πρόεδρος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, όπως έχει δηλώσει, συμπεριφέρεται ως φερέφωνο της κυβέρνησης και ατζέντης των συμφερόντων που θέλουν την περαιτέρω διάλυση της ΔΕΗ, καθώς και το ξεπούλημά της αντί πινακίου φακής».

Η συγκυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι δεν θα τα καταφέρει, ενώ, καλό είναι, να μην ανοίγει η «όρεξη» των επίδοξων δήθεν «επενδυτών», τονίζουν στην δήλωσή τους οι δύο βουλευτές και καταλήγουν:

«Η ΔΕΗ δεν πωλείται, δεν τεμαχίζεται, δεν διαλύεται. Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα αποτρέψουν το έγκλημα που δρομολογεί η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα».

TAGS