Για ομογένεια και Ελλάδα μίλησαν Όλγα Κεφαλογιάννη και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Για ομογένεια και Ελλάδα μίλησαν Όλγα Κεφαλογιάννη και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Θέματα της ομογένειας αλλά και την πορεία της χώρας, συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Μετά τη συνάντηση η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Ξεκινώ την επίσκεψη μου στην Αμερική, συναντώντας τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, έναν ξεχωριστό Ιεράρχη της Ορθοδοξίας. Μετέφερα τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σεβασμιότατος στις ΗΠΑ». Και πρόσθεσε:  «Με τον Αρχιεπίσκοπο ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα θέματα, που αφορούν τον ελληνισμό και  διαπίστωσα ότι προσεγγίζει τα ζητήματα  με σοφία και ρεαλισμό. Είναι πολύτιμη η συμβολή του και η στήριξη της Αρχιεπισκοπής και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου τον οποίο και  ευχαριστώ για τις ιδέες του».

Αναφερόμενη στην ομογένεια, η κυρία Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι «είναι σημαντική για τη χώρα μας καθώς αποτελεί τη γέφυρα με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα πέρασε- επισήμανε-  μια δύσκολη περίοδο, αλλά σήμερα είμαστε σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σε αυτό τον αγώνα  χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ομογενών αδελφών μας. Στο πλαίσιο αυτό- κατέληξε-  καλώ τους έλληνες της Αμερικής φέτος να κάνουν τις διακοπές τους στην Πατρίδα μας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στις ΗΠΑ, η υπουργός Τουρισμού θα έχει επαφές με εκπροσώπους μεγάλων tour operator αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη  αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα  απευθείας πτήσεων Αθήνας- Νέας Υόρκης. Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη για τη φετινή χρονιά, απευθείας πτήση Αθήνα –Ν. Υόρκη.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο