Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ερμηνεύουν την εμμονή της ΝΔ για την συζήτηση περί «μπάτσων» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η  απόφαση της Κουμουνδούρου είναι να επισημάνουν στην κοινή γνώμη ότι η αντιπαράθεση γι αυτό το θέμα είναι γελοία και πέρα από κάθε λογική και ότι γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Παρ' όλα αυτά έλεγαν ότι αν έστω για αυτό το θέμα ο Αντ. Σαμαράς θέλει να κάνει συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να το συζητήσει.

Κάνοντας μάλιστα χιούμορ έλεγαν ότι η κυβέρνηση με αυτή την λογική θα πρέπει να μηνύσει  όλους τους ξένους παραγωγούς στο Χόλυγουντ που έχουν χρηματοδοτήσει ταινίες με τίτλους όπως ο «Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς», « Η Μεγάλη των μπάτσων σχολή» και άλλες με παρόμοιους τίτλους.

Μιλώντας πάντως επί της ουσίας έλεγαν ότι η κυβέρνηση αφού κατέστρεψε  μισθολογικά τα σώματα ασφαλείας σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το πώς θα αποκαλούνται. «Νομίζουν ότι οι ένστολοι δεν θυμούνται ποιος τους έκοψε τον μισθό και τους άφησε με πενταροδεκάρες» έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις υποκριτικές κορώνες  γιατί αυτές δεν τρώγονται».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολίαζαν ακόμα τα σενάρια που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητα και τα οποία έλεγαν ότι δεν αποκλείεται ο Αντ. Σαμαράς να προσφύγει στις κάλπες τον ερχόμενο Οκτώβριο πριν αναλάβει η Ελλάδα την προεδρεία της Ε.Ε. επισημαίνοντας  ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο αφού ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν και οι οποίες εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται τις ΝΔ μέχρι και 2 ποσοστιαίες μονάδες.