Στην απουσία ουσιαστικού ελέγχου απέδωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, την κίνησή της να μην παραδώσει την τσάντα της για έλεγχο κατά την είσοδό της στη Βουλή.

«Ενήργησα για τον εαυτό μου και για την αξιοπρέπειά μου», σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή της αυτή και υποστήριξε πως «δεν μπορεί να κάνει τον καραγκιόζη».

Η κ. Βούλτεψη έκανε λόγο για πολλά κενά ασφαλείας και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να περνάς με την τσάντα κρεμασμένη, να την δίνεις να στην ελέγξουν και να μην σου κάνουν μετά σωματικό έλεγχο...όταν χτυπάει το μηχάνημα δεν ξέρεις αν αυτό που έχεις είναι πάνω σου ή στην τσάντα».

«Είναι θέμα αρχής και κοινής λογικής. Γιατί μπορεί να έχει γίνει μύλος και να είναι η Χρυσή Αυγή εδώ και να κάνει διάφορες τρέλες αλλά δεν θα χάσουμε και την λογική μας», πρόσθεσε.

«Δεν έχω χάσει ακόμη τον αυτοσεβασμό μου. Δεν θα κάνω εγώ ότι με ελέγχουν και εκείνοι ότι με ελέγχουν», επισήμανε και τόνισε ότι αρνείται να δεχτεί πως το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να προφυλάσσεται από τους βουλευτές.