Ένα βήμα πριν φέρει την νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας κάτω των 200 ατόμων βρίσκεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων και της αντιπολίτευσης. Εκ νέου συνάντηση μάλιστα θα έχει σήμερα ο υπουργός  με τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλους φορείς για να ζητήσει την απαιτούμενη επικοινωνιακή στήριξη, αν και η απόφαση έχει ληφθεί.

 

Ειδικότερα, συνάντηση με θέμα τις ολιγομελείς συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, έχει προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι στις 14.00 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιο Λιάσκο, τους προέδρους του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργο Τσακίρη, καθώς και εκπροσώπους άλλων φορέων του Εμπορίου και του Τουρισμού, όπως και κινήσεων πολιτών.

Ο υπουργός θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για το Προεδρικό Διάταγμα που προτίθεται να προωθήσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την οριοθέτηση των μικρών συγκεντρώσεων, ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία στην Αθήνα.

Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη, δεδομένου ότι ο υπουργός θα συζητήσει τις προτάσεις όλων των φορέων, ώστε να προχωρήσει σε σύντομο χρόνο στην κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος.