Σύσκεψη στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση  στο χώρο της Υγείας πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Υγεία και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η θέση την οποία προτίθεται να υποστηρίξει ο ΛΑΟΣ συνοψίζεται στην ανάγκη δημιουργίας δυο κατηγοριών γιατρών: μια κατηγορία αυτή του δημοσίου, δηλαδή γιατροί οι οποίοι θα υπηρετούν στο δημόσιο και μια δεύτερη ομάδα που θα αποτελείται από τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρειάζονται τόσες διαφορετικές ομάδες γιατρών στο δημόσιο. Άλλοι για το ΕΣΥ άλλοι για το ΙΚΑ άλλοι για τα Ταμεία κλπ. Η θέση μας είναι ένας γιατρός στο Δημόσιο και υπηρετεί όπου τον χρειάζεται το Δημόσιο», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

Εν τω μεταξύ παράθυρο αισιοδοξίας βλέπει σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με δηλώσεις του ο Γιώργος Καρατζαφέρης θεωρεί ότι την απαισιοδοξία του περασμένου καλοκαιριού αρχίζει σιγά - σιγά να διαδέχεται μια αισιοδοξία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επικαλείται δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σε τηλεοπτικό κανάλι όπου και έκανε σχετικές δηλώσεις (Μέγκα), και υποστηρίζει ότι υπάρχει σαφώς μία κάμψη της απαισιοδοξίας και αυτά τα ευρήματα είναι ένας βατήρας για να ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο.

Εκτίμησε ότι ο Έλληνας πολίτης σήμερα αισθάνεται πως τελικά έχει ένα σωσίβιο, αλλά όπως είπε «τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τον τόπο και χειρότερα για τους πολίτες».

Ο ίδιος επιμένει στην ανάγκη ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, και κάλεσε την κυβέρνηση να βρει τρόπους ώστε να ενισχυθούν οι μη προνομιούχοι, «να ανασάνουν και μαζί τους να ανέβει η αγοραστική τους δύναμη και να κινηθεί, να ανακάμψει η αγορά».

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν το κόμμα του να ανεβαίνει στην πρόθεση ψήφου, και εκτίμησε ότι ο κόσμος βγήκε έξω από τα σαλόνια των δύο μεγάλων κομμάτων, και το που θα κατευθυνθεί είναι πια θέμα χρόνου.

Εμμέσως πρότεινε συνεργασία με τη ΝΔ λέγοντας ότι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ αθροιζόμενα με αυτά της ΝΔ είναι μεγαλύτερα από του ΠΑΣΟΚ και μιλώντας για το κόμμα του είπε ότι είναι ένας χώρος ο οποίος συγγενεύει με τη λογική.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που τώρα πια, ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ έρχονται να υιοθετήσουν την πολιτική μας ατζέντα, τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στο άσυλο, αλλά και στη θεσμοθέτηση της ΑΟΖ», είπε.

Τέλος κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πει ένα όχι στη Μέρκελ» και να αντιταχθεί στα, όπως υποστήριξε, σχέδια της Γερμανίας για επικυριαρχία στην Ευρώπη. «Καλύτερα πεινασμένοι και αξιοπρεπείς παρά πεινασμένοι χωρίς την αξιοπρέπειά μας» είπε ο κ.Καρατζαφέρης.