Η Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, παρουσία κεντρικού στελέχους και πρώην βουλευτή Νάσου Αλευρά στο δρόμο προς την εκλογή νέας Νομαρχιακής εξελίχθηκε σε βήμα έντονης αντιπαράθεσης στις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος. 

Έτσι ο Νάσος Αλευράς, μετά την αρχική του εισήγηση δέχτηκε ομαδικά πυρά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ρόλο της ηγεσίας του κόμματος στο επίπεδο της συγκυβέρνησης, αλλά και της οργανωτικής παράλυσης του κινήματος. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του Ηρακλείου, Μιχάλης Παπαδάκης, ο πρώην γραμματέας της Περιφερειακής Μιχάλης Αστρινάκης και ο επίσης πρώην γραμματέας της Περιφερειακής Γιώργος Τσικνάκης άσκησαν δριμεία κριτική στην ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώνοντας με έμφαση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ουρά του Αντώνη Σαμαρά. 

Έκαναν λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις βάσει των οποίων μόνο ό,τι φέρνει ως πρόταση ο Αντώνης Σαμαράς περνάει, ενώ όλες οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ με πρόσφατο τον αντιρατσιστικό νόμο, πέφτουν στο κενό και απλά κατατίθενται στη Βουλή, ως προτάσεις του κόμματος και όχι ως προτάσεις τις κυβέρνησης. 

Ο άλλοτε γραμματέας της Νομαρχιακής Μιχάλης Παπαδάκης, απαντώντας στον Νάσο Αλευρά που στην εισήγησή του υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από την Τρόικα και το Μνημόνιο, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο τότε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επί της ουσίας υπονομεύτηκε και έπεσε από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή; 

Στη συνεδρίαση που δεν αριθμούσε περισσότερο από 70 στελέχη, η συζήτηση συνεχίστηκε με αντεγκλήσεις, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που σημείωσαν με νόημα ότι δεν υπάρχει οργανωτική αναφορά, αλλά προσωποπαγείς σχέσεις στήριξης των απόψεων του προέδρου του κόμματος και τίποτε άλλο. 

Πολλοί ήταν αυτοί που σημείωσαν ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Βουλής, αν γίνουν εκλογές και εν τούτοις ακόμη και τώρα δε λέγονται οι αλήθειες σε βάθος. 

Ο Νάσος Αλευράς ανταπάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ χρεώνεται ακόμη το βάρος των επιλογών του για τη σωτηρία της χώρας και η οργανωτική του ανασυγκρότηση είναι το κλειδί να αναταχθεί πολιτική.