«Είναι σοκαριστικό για τον Έλληνα φορολογούμενο που ζει μέσα σε ένα σκηνικό διαρκούς λιτότητας ,φορολογικών καταιγίδων και σαρωτικής ανεργίας να διαπιστώνουν πως ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί «κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά», ακόμα και σε τεκμηριωμένες καταγγελίες του Διευθυντή του ΣΔΟΕ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή το «πέπλο» σιωπής που πρόσφεραν με τις μη απαντήσεις τους στην ερώτηση περί της συνεχιζόμενης λαθρεμπορίας των καύσιμων.

«Ο Πρωθυπουργός μη αντιδρώντας άμεσα και μη ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των φοροκλεπτών και δασμοκλεπτών  κ.λπ. λαμογιών έστειλε το μήνυμα… Δεν «καίγεται» και δεν νοιάζεται για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Δεν είναι εχθρός των ληστρικών συμμοριών του κυκλώματος της λαθρεμπορίας καυσίμων.  Δεν θέλει τη σύγκρουση μαζί τους... για τούτο και δεν εγκαλεί τους τηρούντες  «σιωπή ιχθύος» οι Υπουργοί του;

Άλλωστε ‘’τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων’’ , όταν ο διορισμένος από τον Πρωθυπουργό στη θέση του Γεν. Γραμματέα Διαφάνειας στο Υπ. Δικαιοσύνης  κ. Γ. Σούρλας δηλώνει: ‘’Δεν μπορούμε; Όχι. Δεν θέλουμε!’’  και συνεχίζει: ‘’όπου υπάρχει διαφθορά δεν υπάρχει πολιτική βούληση’’.

Φοβάμαι λοιπόν ότι υπάρχει βούληση περί του αντιθέτου… για τούτο» συνέχισε ο κ. Ν. Νικολόπουλος  και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος θα καταθέσει όλες τις σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στον Εισαγγελέα μαζί με τις δηλώσεις Σούρλα, που υποστηρίζει ότι: ‘’ενώ έχει παραδοθεί σχέδιο αντιμετώπισης, η κυβέρνηση και οι κρατικοί μανδαρίνοι αδρανούν’’.

Οι μαχόμενοι Χριστιανοδημοκράτες, δικηγόροι και έγκριτοι νομικοί ετοίμασαν την μηνυτήρια αναφορά , που θα καταθέσει εκ μέρους του ΧΡΙ.Κ.Ε.  η δικηγόρος Αθηνών κ. Κ. Φουντέα.

Δεν επιτρέπεται το κράτος να είναι υπαρκτό, μόνο για να εισπράττει φόρους και μόνο για να θεσμοθετει τη φορολογική ληστεία των πολιτών. Προσωπικά είχα κάποια ελπίδα ότι ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να φέρει την ανατροπή με το παρελθόν και να οικοδομήσει την υπέρ των αδυνάτων πολιτεία. Όμως όλες αυτές οι προσδοκίες έχουν διαψευστεί από την μέρα του μεγάλου συμβιβασμού. Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης -Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη- μπορούν να χαρακτηριστούν ληστρικές σε βάρος του λαού.

Το κυβερνητικό «τρίο μπελκάτο» έχει αφήσει ασύδοτους τους διάφορους κερδοσκόπους να καταληστεύουν το λαό. Οι κερδοσκόποι της αγοράς, οι μεσάζοντες και οι «νονοί», αυξάνουν τι τιμές όταν τα εισοδήματα πέφτουν. Η ερώτηση του Γενικού Γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος  Ελλάδος  κ. Νίκου Νικολόπουλου  προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών για το φαινόμενο της λαθρεμπορίας καυσίμων, αποκάλυψε τις πραγματικές διαθέσεις της  τρικομματικής συγκυβέρνησης, απέναντι στους εντιμότατους φίλους και χορηγούς της οι οποίοι ανενόχλητοι συνεχίζουν το ‘’εθνικό σπορ της λαθρεμπορίας’’».