Τη σημασία της εσωτερικής σταθερότητας στην Τουρκία επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, σε παρέμβασή του με αφορμή τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

«Θέλουμε μία Τουρκία εσωτερικά σταθερή. Μία Τουρκία σταθερά προσανατολισμένη στην υποστήριξη των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η Τουρκία είναι αξιόπιστος και ασφαλής συνομιλητής για μας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων  των Περιφερικών Ενοτήτων του Πειραιά.

«Θέλουμε μία Τουρκία που δεν εξάγει κρίση, θέλουμε μία Τουρκία η οποία μπορεί να αντιληφθεί την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε πάντα κατά νου τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων και την εξωτερική πολιτική.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι χθες ενημερώθηκε από τον  υπουργό Περιβάλλοντος για τις έρευνες σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την περιοχή νοτίως της Κρήτης, στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα, στο δυτικό Πατραϊκό, ενώ την άλλη εβδομάδα, όπως είπε, ψηφίζεται το Ταμείο Αλληλεγγύης που θα στηρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία  μέσα από τα μελλοντικά έσοδα των υδρογονανθράκων.

«Αυτό είναι και εξωτερική πολιτική και ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Πρέπει να  διδαχτούμε και από την εμπειρία της Κύπρου και στο θέμα αυτό», παρατήρησε, προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να παρακολουθούμε  τι γίνεται στην Τουρκία».