«Παράθυρο» Σκορδά για άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!

«Παράθυρο» Σκορδά για άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!

Τις προτάσεις των κομμάτων μέσα στο καλοκαίρι για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η άρση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία ισχύει από το 2008 και μέχρι το τέλος του 2013.

Ο Θ. Σκορδάς άνοιξε εμμέσως το θέμα λέγοντας πως όταν η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης «κάποια στιγμή, σε πέντε – δέκα – δεκαπέντε χρόνια» θα αρθεί η απαγόρευση, γι’ αυτό πρέπει να ετοιμάζεται το σύστημα. Τότε, είπε ο Θ. Σκορδάς, θα έχει συγκεντρωθεί τεράστιος όγκος από αιτήσεις πλειστηριασμών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Σκορδάς διαβεβαίωσε παράλληλα ότι οι τράπεζες δεν θα πουλήσουν τα ενυπόθηκα δάνεια που έχουν.

Για το θέμα εξέδωσε αργότερα την Τρίτη διευκρινιστική ανακοίνωση ο κ. Σκορδάς, στην οποία αναφέρει ότι: 

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο