Η νέα επίσκεψη της τρόικας αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν ήδη αποφασιστεί, τονίζει το ΚΚΕ και καλεί τον λαό να μην πιστεύει στα ψέμματα της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων.

«Η νέα επίσκεψη της τρόικας αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων, που έχουν ήδη συναποφασιστεί με την ελληνική κυβέρνηση και προβλέπουν απολύσεις υπαλλήλων μέσω της κατάργησης οργανισμών και φορέων του δημοσίου, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές σε επιδόματα, επέκταση και μονιμοποίηση των χαρατσιών με φορολόγηση και των αγροτεμαχίων.

Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε, με τη σημερινή συνέντευξη της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ τονίζοντας ότι ο δρόμος των επενδύσεων και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από τις περικοπές των μισθών και την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου την οποία θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Περισσού.

Κλείνοντας, το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην πιστέψει «στα ψέματα της συγκυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων, ότι δήθεν η καπιταλιστική ανάκαμψη θα οδηγήσει σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού».