«Χαιρόμαστε όταν η κυβέρνηση υλοποιεί τις προτάσεις μας. Αυτό επιδιώκουμε στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την έξοδο του τόπου από την κρίση», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την Εθνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Αναφορικά με την άμεση στελέχωση της ΕΔΕΥ που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ότι «η συγκρότηση και στελέχωσή της έχει προβλεφθεί στο Ν.4001/2011, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος».

Υπογραμμίζεται δε ότι με την ψήφιση της Πρότασης Νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής, με την άμεση στελέχωση της ΕΔΕΥ, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, «ολοκληρώνεται ο κύκλος του πλήρους Επιχειρησιακού Σχεδίου αξιοποίησης του εθνικού ορυκτού πλούτου που διαμορφώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η ολοκλήρωση όλων αυτών των διαδικασιών βάζει επιτέλους την Ελλάδα στον Ενεργειακό Χάρτη της Μεσογείου και της Ευρώπης με σημαντικά αναβαθμισμένο γεωπολιτικό ρόλο».