«Την ώρα που η ανεργία συνεχίζει να κινείται ανοδικά δεν πρέπει με άστοχες και άκαιρες δηλώσεις να πυροδοτούνται σενάρια ανασφάλειας στους πολίτες», επισημαίνει ο εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης με ανακοίνωση που εξέδωσε για τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά για τους πλειστηριασμούς.

«Η ανακίνηση μιας τέτοιας συζήτησης μπορεί να έχει διαλυτική επίδραση στην ελληνική οικονομία αναζωπυρώνοντας κερδοσκοπικά φαινόμενα γύρω από την πιθανότητα μαζικών πλειστηριασμών», αναφέρει ο κ. Μωραϊτης επισημαίνοντας ότι «η κρίση είναι ακόμα παρούσα και η ελληνική οικονομία δεν έχει ανάγκη και δεν αντέχει βιαστικές και επιπόλαιες δηλώσεις».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να επισημάνει ότι «το μέτρο της αναστολής πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια κατάφερε να προστατεύσει χιλιάδες δοκιμαζόμενες από την κρίση οικογένειες και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή» και υπογραμμίζει ότι «η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη και διατυπώνεται μέσα στην ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και είναι η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών ως το τέλος του 2014».