Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Την τακτική της σκλήρυνσης της γραμμής απέναντι στο Μαξίμου συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας τον δρόμο -ακόμη και-της σύγκρουσης για θέματα που άπτονται της κυβερνητικής λειτουργίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες που εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να μεταθέτει τους σχεδιασμούς του για ανασχηματισμό για τον Σεπτέμβριο έχουν μεγαλώσει την ένταση ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους.

Το ΠΑΣΟΚ δε, που έχει χτίσει μεγάλο κομμάτι της μετασυνεδριακής στρατηγικής του στην συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα με πολιτικά στελέχη θεωρεί ότι χάνει πολύτιμο χρόνο την ώρα που ως μόναδικός κερδισμένος (βάσει δημοσκοπήσεων) από τις όποιες κυβερνητικές επιτυχίες εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Την αφορμή για το νέο αντάρτικο του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το νομοσχέδιο του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη για τα υπερχρεωμενα νοικοκυριά όπως επίσης και οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του υφυπουργού κ. Σκορδά αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Για το μεν πρώτο το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και το μπλοκάρισε μαζί με ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΕΛ στην αρμόδια επιτροπή Εμπορίου. Για το δεύτερο προχώρησε σε εντονότατα διαβήματα κι έτσι ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναγκάστηκε να διορθώσει τις δηλώσεις του. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πως "τα παιχνίδια έχουν τελειώσει" και ότι από εδώ και πέρα το κόμμα τους "δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του" σε ό,τι αφορά ζητήματα έλλειψης κυβερνητικού συντονισμού.

Λίγες ώρες νωρίτερα στον Πειραιά ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε δηκτικά: Δεν θέλουμε να τρέχουμε τη μία πίσω από το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, την άλλη πίσω από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, ή την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε αποσπασματικά με το ένα ή με το άλλο θέμα".

Σύμφωνα με πληροφορίες η τακτική αυτή του ΠΑΣΟΚ  θα συνεχιστεί έως ότου ο πρωθυπουργός θέσει επί τάπητος το θέμα της βελτίωσης της κυβερνητικής λειτουργίας.