Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Κανένα σχόλιο για την απόφαση του πρωτοδικείου να δεσμεύσει τα τελευταία χρήματα που υπάρχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να κάνει ο γενικός διευθυντής του Κινήματος.

Μιλώντας αποκλειστικά στο newpost ο Νίκος Σαλαγιάννης αρκέστηκε να πει πως «όλη αυτή η συζήτηση για τα οικονομικά είναι υπερβολική και έχει ξεφύγει από το όριό της».

Επανέλαβε πως το κόμμα είναι έτοιμο να μετακομίσει «στη Χαριλάου Τρικούπη όπως έχει ήδη αποφασίσει το Πολιτικο Γραφείο. Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί. Και θα συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά, λιτά και απέριττα».

Η δέσμευση των 100.000 ευρώ και οι εισηγήσεις για «λουκέτο»

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο τα τελευταία 100.000 ευρώ που υπήρχαν στα ταμεία του κόμματος και αποτέλεσαν μέρος των χρημάτων από την τρίτη δόση του 2012 που ήταν τρία εκατομμύρια ευρώ, δεσμεύτηκαν με δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου.

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει ταξιδιωτικό γραφείο για τη διεκδίκηση 240.000 ευρώ από μεταχρονολογημένη επιταγή που είχε υπογράψει στη θητεία του ο τέως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ευαγγ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και οι στενοί του συνεργάτες του προτείνουν το κόμμα να χρεοκοπήσει και να πάψει να υφίσταται έτσι ώστε να απελευθερωθεί από όλα του τα χρέη.