Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ψευδή όπως χαρακτηρίζει ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για το Σκοπευτήριο της Καισαριανής εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

«Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής ΕΙΝΑΙ στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ» αναφέρει η κ. Φωτίου και προσθέτει πως «με μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παιδαριώδους αφελείας αν δεν επρόκειτο για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η ένταξη στη λίστα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας προς αξιοποίηση, δηλαδή ξεπούλημα, του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, το ΤΑΙΠΕΔ, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, προσπάθησε να καλύψει τη μνημειώδη προσβολή στην ιστορία του λαού μας με ένα ψέμα. Αντί για την οφειλόμενη συγγνώμη, διαψεύδει πως το Σκοπευτήριο διατίθεται προς πώληση. Ασύστολα ψεύδη αποκαλύπτονται ωστόσο οι … διαψεύσεις τους, αφού μέχρι σήμερα το μεσημέρι η σχετική ανάρτηση εξακολουθούσε να υπάρχει στο έγγραφο με τον τίτλο «Λίστα ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση» του Υπουργείου Οικονομικών».

«Προφανώς η τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων βλέποντας την τεράστια λαϊκή κινητοποίηση που προκάλεσε η βεβήλωση της ιστορικής μνήμης του λαού μας προσπαθεί να ξεφύγει από την λαϊκή αγανάκτηση βάζοντας τις δήθεν ανεξάρτητες αρχές, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, να ψευσθούν ασυστόλως για να αποφύγει το ανάθεμα και συγχρόνως να ασκήσει φτηνή αντιπολίτευση λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, προσφιλή έκφραση των κυβερνώντων κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις τους. Εμείς δεν θα επιχειρηματολογήσουμε. Καταθέτουμε απλώς το σχετικό φύλλο από την λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και αφήνουμε να κρίνει ο λαός και η Ιστορία. Η χτεσινή μεγαλειώδης αντιφασιστική συγκέντρωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά γρήγορα πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια του λαού της πόλης, έδειξε πως ο λαός μας δεν είναι διατεθειμένος να ξεχάσει την Ιστορία του, όση προσπάθεια κι αν κάνει η κυβέρνηση για να εξαφανίσει τα τεκμήρια των αντιφασιστικών αγώνων.

Σήμερα, που η πολιτική των μνημονίων της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, επέτρεψαν στο φασισμό να σηκώσει πάλι κεφάλι, οι αγώνες των εκτελεσθέντων αγωνιστών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εμπνέουν τους δικούς μας αγώνες για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας» δήλωσε.