Μηνυτήρια αναφορά στους δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς κ.κ. Ράικου και Τέντε κατόπιν των καταγγελιών του Γ.Γ. Διαφάνειας Γ. Σούρλα κατέθεσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος όπως αποκάλυψε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος, παρουσίασε τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του, καθώς και το υλικό από τις πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έκανε ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή ελέγχου σε όλες τις επώνυμες καταγγελίες, όπως του Διευθυντή του ΣΔΟΕ, τα πορίσματα ελεγκτικών κρατικών υπηρεσιών και προπαντός του διορισθέντος από τον ίδιο, Γεν. Γραμματέα Διαφάνειας.

«Παρ’ όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός σιωπά, δεν απαντά και δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια, δείχνοντας με ποιους δεν θέλει να συγκρουστεί. Είναι όμως σοκαριστικό για τον Έλληνα φορολογούμενο να διαπιστώνει πως η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια και τα αυτιά ακόμα και σε τεκμηριωμένες καταγγελίες. Φοβάμαι ότι ο Πρωθυπουργός μέσα από αυτή την αδράνεια στέλνει ορισμένα σαφή μηνύματα: Ότι, πρώτον, δεν νοιάζεται επί της ουσίας για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δεύτερον, ότι δεν είναι εχθρός του κυκλώματος της λαθρεμπορίας καυσίμων και τρίτον, δεν επιθυμεί τη σύγκρουση με δέκα χονδρεμπόρους που παίρνουν το έτοιμο πετρέλαιο και το πουλάνε ή το εξάγουν» συμπλήρωσε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Να σημειωθεί ότι το ΧΡΙ.Κ.Ε. επιμένει και παροτρύνει: «Κύριοι της συγκυβέρνησης τολμήστε! Πάρτε έκτατα μέτρα, συγκρουστείτε με τα μεγάλα συμφέροντα. Το λαθρεμπόριο και η αισχροκέρδεια ξεκινά από ψηλά».

Επίσης, τοποθετούμενος για τα αποτελέσματα της συνταγής του Μνημονίου, ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε ως ανοησίες το περίφημο «Greekovery», τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εφεύρημα που προσπαθεί να δικαιολογήσει και να δικαιώσει την «θεραπεία» της αιματηρής λιτότητας, η οποία όμως έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο. «Πρόκειται για ένα στημένο κλίμα αισιοδοξίας που δεν προκύπτει από καμία σοβαρή ανάλυση. Είναι μία νέα επικοινωνιακή τακτική, με στόχο να φιμωθούν όσοι αντιτίθενται στη λιτότητα, να κερδηθεί επιπλέον χρόνος και παράλληλα, να γίνουν ανεκτά από τον λαό και τα νέα επώδυνα μέτρα που έπονται, όπως για παράδειγμα το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών, που προανήγγειλε – αν και άγαρμπα – ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Η λογική των δανειστών, που πειθήνια εξακολουθεί να υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση, λέει πως η διάσωση της χώρας θα προέλθει μέσα από την ισοπέδωση του λαού και κάθε κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου. Και γι’ αυτό, προκειμένου να οδηγηθούμε σε νέο κούρεμα του χρέους, θα οδηγηθεί προηγουμένως ο λαός στο… κρεματόριο».