Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Μία νέα περιπέτεια με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ετοιμάζεται να περάσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ αφού στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στο ΠΑΣΟΚ όμως πιστεύουν ότι άλλα κόμματα όπως για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ ή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιχειρήσουν να συμπεριλάβουν στο κατηγορητήριο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου για να προκαλέσουν πολιτική βλάβη στην Ιπποκράτους.

Το θέμα συζητήθηκε προχθές στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Βουλής του ΠΑΣΟΚ και η οδηγία που εξεδόθη ήταν να βρίσκονται σήμερα όλα τα στελέχη σε θέσεις μάχης για να αποκρούσουν ενδεχόμενες επιθέσεις που θα δεχτεί πρωτίστως ο πρόεδρος του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ έτρεχε και χθες να σβήσει τις φωτιές που άναψαν διαρροές περί των οικονομικών του κόμματος και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα προχωρήσει σε εκκαθάριση και πιθανότατα και σε αυτοδιάλυση. 

Οι σχετικές πληροφορίες διαψεύδονταν από τα κορυφαία στελέχη τα οποία απέδιδαν στους απλήρωτους εργαζόμενους της Ιπποκράτους την σχετική φημολογία. Πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι που σημειωτέον απασχολούνται με εκ περιτροπής εργασία 2-3 ημέρες την εβδομάδα, όταν καταφεύγοντας στον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη για να ρωτήσουν για την πληρωμή τους συνειδητοποιήσαν ότι δεν πρόκειται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους αντέδρασαν προκαλώντας τις σχετικές διαρροές.

Κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ ποντάρει πολιτικά στην τακτική της σκληρής γραμμής απέναντι στην κυβέρνηση θεωρώντας ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να αποκομίσει ενδεχομένως πολιτικά οφέλη.

Στο ΠΑΣΟΚ θα παραλάβουν σήμερα και γραπτώς τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο φόρο ακινήτων προκειμένου να τις μελετήσουν και να προχωρήσουν στις δικές τους παρατηρήσεις. Δεν αποκλείεται νέος γύρος αντιπαράθεσης με αφορμή το νέο «χαράτσι»...