Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης της Προκαταρκτικής Επιτροπής για επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου με το κακούργημα της απιστίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, το κυριότερο συνμπέρασμα «είναι ότι η λίστα δεν παραδόθηκε με κανένα επίσημο τρόπο στον Ε. Βενιζέλο, αλλά στον Ι. Διώτη και αφού του δημιουργήθηκε η εντύπωση έφθασε μέσω των μυστικών υπηρεσιών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποδείξει ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και ότι έγινε συγκάλυψη. Είχε σημαία την λίστα Λαγκάρντ», είπε και εκτίμησε ότι «οι Κλουζώ της πολιτικής μας ζωής αναδιπλώθηκαν όταν ήρθαν τα στοιχεία. Δεν ήρθε η λίστα με τον Μπίκα και τις μυστικές υπηρεσίες την άνοιξη του 2010, όπως έλεγαν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε συλλογική ενοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ, ενοχοποίηση του Γ. Παπανδρέου και να βάλει στο κάδρο σπιλώνοντας τον Ε. Βενιζέλο. Χωρίς στοιχεία, με εικασίες, με ιδεοληψίες, γιατί είναι πολιτικός τους αντίπαλος», υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Με το σκεπτικό αυτό ο Π. Ρήγας διαφώνησε και με τον εισηγητή της ΝΔ Α. Κουτσούμπα που είπε ότι όλα τα κόμματα βοήθησαν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

«Δεν είναι έτσι κ. Κουτσούμπα, δεν χρειάζονταν παρά μόνο πέντε συνεδριάσεις. Δεν υπήρχε τίποτε που να προέκυψε από τις ανακριτικές προσπάθειες κάποιων εκ συστήματος κηνσόρων και τιμητών», σχολίασε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπηρετεί «τα ίδια σενάρια, τις ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες, προκατασκευασμένες κατηγορίες, συκοφαντική διάθεση, έλλειψη στοιχείων» και διακατέχεται από «εμμονή».

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και τις αναφορές της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει καλλιστεία μεταξύ των δικαστών. Προσπαθείτε να κάνετε κομματική πελατεία μέσα σε όλους τους θεσμούς».