Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Κύπρο με αφορμή τη συμμετοχή του στο φόρουμ "Κύπρος: Πύλη των ελληνικών επιχειρήσεων στον Αραβικό κόσμο", συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού και τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη.

Κατά τη συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον Υπουργό Εμπορίου-Βιομηχανίας και Τουρισμού- Αντώνη Πασχαλίδη, επισημάνθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς των υπηρεσιών, του τουρισμού, των επενδύσεων και της ενέργειας.

Στη συνάντηση του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών με τον Κύπριο ομόλογό του Μάρκο Κυπριανού υπογραμμίσθηκε η αυξανόμενη σημασία της οικονομικής διπλωματίας και η ανάγκη ενίσχυσης και προώθησής της.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, καθώς και οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Κυπριανού ενημερώθηκε από τον κύριο Κουβέλη για την ανωτέρω εκδήλωση των ελληνικών εξαγωγικών φορέων στη Κύπρο, που έχει ως στόχο την ανάδειξη μέσα από την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις του γεωοικονομικού ρόλου Ελλάδας-Κύπρου.

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον κύριο Κουβέλη για την πορεία του Κυπριακού και τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Χριστόφια, για τις οποίες ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την υποστήριξη της ελληνικής Κυβέρνησης.