Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημέριδα Helsinking Sanoat με αφορμή την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Φινλανδία και διαμηνύει ότι «οι Έλληνες δεν είναι φασίστες».

«Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή» λέει ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι «έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα. Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη». Παράλληλα τόνισε πως «η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο»

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πάντως ότι «η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων», επισημαίνει, όμως, ότι «από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη».

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι «οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο έλληνας πρωθυπουργός είναι προσεκτικός όταν σχολιάζει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, θεωρεί ότι τα μέτρα των Βρυξελλών επιδέχονται βελτίωσης και ότι παράλληλα με τις περικοπές, θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας. «Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι» υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός, δηλώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, υπογραμμίζοντας ότι το κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα τάσσεται υπέρ των ευρωομολόγων σημειώνοντας ότι «η ώρα τους δεν είναι τώρα, αλλά μετά την κρίση».