Το ζήτημα του νόμου για την ιθαγένεια αλλά και η πορεία του αντιρατσιστικού νόμου απασχόλησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρέσβη της Γερμανίας Βόλφγκανκ Ντολτ.

Ο κ. Κουβέλης συνοδευόμενος από τη βουλευτή Β’ Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη και τον υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμο Γεωργάτο,  συζήτησε με τον πρέσβη για το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις επαφές του με τους θεσμικούς παράγοντες της Ε.Ε.

Ο κ. Ντολτ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του νόμου για την ιθαγένεια και την πορεία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ο Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει σύντομα καινούργιο νομοθέτημα το οποίο θα αντανακλά το πνεύμα του νόμου 3838/2010 και θα εναρμονίζεται με τα ισχύοντα στην ΕΕ και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Βόλφγκανκ Ντολτ, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και της συμβολής του Φώτη Κουβέλη στην πολιτική σταθερότητα, που, όπως είπε, τόσο ανάγκη έχει η χώρα.