Επικρίσεις εναντίον των κομμάτων διατύπωσε ο Πάνος Καμμένος με αφορμή την απόρριψη της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για διερεύνηση των ευθυνών των Γ. Παπακωνσταντίνου, Λ. Παπαδήμου, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλού όσον αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σήμερα εξετάζουμε ένα από τα αδικήματα για έναν από τους κατηγορούμενος, είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «δεν ήταν μόνος του ο κ. Παπακωνσταντίνου στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, όπως δεν ήταν μόνος του ο Άκης Τσοχατζόπουλος που συναποφάσισε με το ΚΥΣΕΑ, με τον Σημίτη και τον Παπανδρέου».

Απευθύνθηκε μάλιστα στους βουλευτές της Ν.Δ. καλώντας τους να αναρωτηθούν αν υπάρχει έστω και ένας ψηφοφόρος τους που να πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν υπεύθυνος.

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύρει μια ολόκληρη παράταξη προκειμένου να παρέχει ασυλία σε εκείνον που εγκλημάτισε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατήγγειλε ότι μια συμμορία άρπαζε επί χρόνια την εξουσία και πλούτιζε.

Όπως είπε, μέσα στη λίστα είναι «τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες εταιρείες που συναντήσαμε στη Siemens, τους TOR M1, το σκάνδαλο του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού και αυτοί που έδεσαν με παράνομο πλουτισμό πολιτικά κόμματα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε φυλακή και να δημευτούν οι περιουσίες τους.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμη ότι «το μεγάλο έγκλημα και το πραγματικό αδίκημα που πρέπει να ερευνηθεί είναι η ληστεία μετά φόνου. Ληστεία στις περιουσίες του λαού και φόνοι στους οποίους περιλαμβάνονται 5.000 αυτοκτονίες».

Ανέφερε ακόμη πως το έγκλημα προσφυγής στα μνημόνια στήθηκε από κύκλους κερδοσκόπων που θέλουν να καταργήσουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία. «Και όταν αποδείξουμε τον δόλο με τον οποίο στήθηκε το έγκλημα, τότε όλοι μαζί να διαγράψουμε το παράνομο χρέος που στήθηκε με μια συνωμοσία», συνέχισε.