Το ΔΝΤ προαναγγέλλει την εφαρμογή νέων δυσβάσταχτων μέτρων, τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστος Ζώης με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
 
Ειδικότερα, ο κ. Ζώης υποστήριξε:

«Δύο είναι τα σημαντικότερα συμπεράσματα που εξάγονται από την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Με το πρώτο συμπέρασμα υπογραμμίζεται η μη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης. Δηλαδή, η διεύρυνση του υφεσιακού ρήγματος της εθνικής οικονομίας, προκαλεί την συνεχή άνοδο του δημοσίου χρέους, τόσο ως απόλυτο μέγεθος, όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Με τη δεύτερη συμπερασματική του διαπίστωση το ΔΝΤ ουσιαστικά προαναγγέλλει την εφαρμογή νέων δυσβάσταχτων μέτρων για τον ελληνικό λαό . Η Έκθεση διαπιστώνει τις τεράστιες αποκλίσεις στα κύρια δημοσιονομικά μεγέθη το 2013 σε σχέση με το 2012, καθιστώντας έτσι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013 – 2016 ανενεργό και την λήψη επιπρόσθετων μέτρων αναπόφευκτη.

Η «Νέα ΜΕΡΑ» με υπευθυνότητα και συνέπεια παρακολουθεί τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας. Σε επανειλημμένες ανακοινώσεις μας έχουμε τονίσει ότι το 4ο μνημόνιο είναι προ των πυλών. Η κυβερνητική ανευθυνότητα και ο καιροσκοπισμός στην άσκηση της μακροοικονομικής πολιτικής καθιστά το μέλλον ζοφερό και αβέβαιο.»