Ένα άρθρο παρέμβαση από την βρετανική εφημερίδα The Telegraph και του γνωστού και έγκριτου πολιτικού αρθρογράφου Ambrose Evans-Pritchard, ζητά την παραίτηση του Όλι Ρεν για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά της Ελλάδας. 
 
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα τραγικά λάθη που έχει κάνει η ΕΕ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα όπου η ανεργία των νέων έχει αγγίξει το 58,3%. 
 
Κανείς δεν έχει παραιτηθεί ή δεν έχει στερηθεί έστω για μια ημέρα τον μισθό του ή δεν έχει υποστεί καμία κύρωση παρά το κατηγορητήριο που εξέδωσε το ΔΝΤ
 
Το χειρότερο από όλα υποστηρίζει στο άρθρο του είναι πως πως τα βασικά συστατικά αυτής της πολιτικής που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό επεισόδιο δεν έχουν διορθωθεί. 
 
Κάνοντας ελάχιστες μόνο αλλαγές, η Ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα των αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών, γράφει.
 
Και διαπιστώνοντας ότι σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΔΝΤ, η Ευρώπη θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ, ο Ambrose Evans-Pritchard σημειώνει: «Αυτό που βλέπουμε είναι το σχεδόν τέλειο παράδειγμα των όσων πηγαίνουν στραβά με το ευρωπαϊκό project. Δεν υπάρχει μηχανισμός ευθυνών. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα».
 
 
Σύμφωνα με το άρθρο, αυτός που θα πρέπει να πληρώσει αυτή τη φορά, είναι ο Olli Rehn, αφού η τρόικα είναι δικό του «παιδί». 
 
«Εάν ήταν ο υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα έπρεπε να παραιτηθεί». 
 
Το άρθρο καταλήγει ως εξής: 
 
«Σαν τους Σπαρτιάτες, τους Θηβαίους και τους Θεσπιείς στα στενά των Θερμοπυλών, οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει η συμμαχία χρόνο.
Αντί για χειροκρότημα, διασύρθηκαν για τις ηρωικές τους προσπάθειες από τους κακά πληροφορημένους Ολλανδούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς και Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι κοίταζαν το δικό τους συμφέρον. Ένα άθλιο επεισόδιο».