Τη στήριξή του στη σημερινή πανυγειονομική απεργία εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η υποχρηματοδότηση του κλάδου της υγείας έχει οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και υλικών.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «νοσοκομεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, το υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό δεν πληρώνεται τις δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες, ενώ παράλληλα απειλείται με απολύσεις ή σαρωτικές μετακινήσεις και οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ανεκ διήγητη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καταλογίζοντάς πως «συνεχίζοντας την ίδια εγκληματική πολιτική, σχεδιάζει την παραπέρα μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία με ολέθριες συνέπειας για το λαό».

«Νησιά και μεγάλες περιοχές της χώρας μένουν χωρίς παροχές υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για του κατοίκους τους», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική επίθεση της κυβέρνησης σε βασικά δικαιώματα των πολιτών απαιτείται η συσπείρωση και η αγωνιστική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας», καταλήγει.