Για το σάλο που έχει προκληθεί με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Καναδά ο γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Θυμίζοντας τη δήλωση της κοινοτικής επιτρόπου

Σεσίλια Μάλστρομ ότι η ελληνική κυβέρνηση τη διαβεβαίωσε για την ψήφιση του νομοσχεδίου, τόνισε: «Πώς είναι δυνατόν να υπόσχεται η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση την φίμωση κάθε ελευθερίας έκφρασης, σκέψης, δράσης των πολιτών με πρόφαση την προάσπιση των δικαιωμάτων ανύπαρκτων μειονοτήτων; Και από την άλλη στο εσωτερικό ο κ. Σαμαράς να διαλαλεί πως το νομικό πλαίσιο που έχουμε στη χώρα μας είναι ικανοποιητικό».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιλέγουν να προχωρήσουν μόνοι τους στην κατάθεση του στη Βουλή, τίποτα δεν αποκλείει την ψήφισή του και από βουλευτές της Ν.Δ.

«Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η κυβέρνηση να μην χρεωθεί στα μάτια των Χριστιανών συντηρητικών δεξιών ψηφοφόρων της, την ψήφισή του δήθεν αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και από την άλλη πλευρά όμως πραγματοποιεί την δέσμευσή της στην Επίτροπο κ. Σεσίλα Μάλστρομ».