Μετά την ανάρτηση του newpost που αναδείκνυε την ανάγκη να παρέμβει εισαγγελέας, σχετικά με δήλωση που διανέμει στους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ ο πρόεδρος Ανδρέας Γεωργίου υποχρεώνοντας τους να μην αποκαλύπτουν στοιχεία της υπηρεσίας ενώπιον των δικαστικών αρχών και ο Νίκος Χουντής ζητά να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε την άμεση παρέμβασή της, για να εμποδιστεί η φίμωση μαρτύρων για υποθέσεις που αφορούν την ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα και στο μέλλον.

Είχε προηγηθεί ερώτηση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ προς την Κομισιόν με την οποία αποκάλυπτε πως «στη συγκεκριμένη “Δήλωση”, προβλέπονται εξοντωτικές ποινές, που φτάνουν μέχρι του σημείου της απόλυσης του υπαλλήλου, εάν τυχόν γίνει χρήση εκ μέρους των υπαλλήλων απόρρητων και εμπιστευτικών στατιστικών στοιχείων ακόμα και όταν αυτά αφορούν “τη χρήση τους σε οποιαδήποτε διαδικασία ενώπιον φορολογικών, δικαστικών, αστυνομικών, στρατιωτικών ή άλλων διοικητικών αρχών”».

Τα ερωτήματα τέθηκαν από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης:

Κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου και για παράβαση καθήκοντος. Πρόκειται για την υπόθεση την οποία ερευνούσαν οικονομικοί εισαγγελείς, μετά τις καταγγελίες  του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά.

Η κυβέρνηση καλύπτει τον κ. Γεωργίου;

Μετά την απομάκρυνση των διωκομένων για κακουργήματα  Αθανασόπουλου και Μέργου γιατί ακόμα παραμένει στη θέση του πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ; 

Μετά την αποκάλυψη του Προκόπη Παυλόπουλου και την ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, προκύπτει ότι ο κ. Γεωργίου χρησιμοποιεί τη θέση του για να επηρεάσει την εξέλιξη της έρευνας.

Η δικαιοσύνη θα παρέμβει;

Ο Υπουργός οικονομικών συνεχίζει να παρέχει κάλυψη στον εκλεκτό του κ. Παπακωνσταντίνου; 

Την τελική ευθύνη έχει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα τον καλύψει;